Yogaformer

Yoga är ett fantastiskt verktyg för att släppa stress och öka välmående. Alla kan yoga utifrån sina förutsättningar, inte minst då det finns yogastilar i olika färger och former. Var Dags Rum erbjuder yogakurser och integrerar olika delar av yogan i sina samtal.

Förhoppningsvis får du glädje av allt det yoga kan erbjuda i form av ökad balans, fysiskt, andligt och mentalt.

Kundaliniyoga

Kundaliniyoga är en dynamisk form av yoga som omfattar kroppsställningar, rörelsemönster, handpositioner, andningstekniker, fokuseringstekniker, mantran (ljud/vibrationer) och olika typer av meditationer.

Kundaliniyoga är ett enhetligt och holistiskt system som ger energi, självkännedom och hälsa, såväl fysiskt, mentalt som emotionellt. Den bidrar till att skapa balans mellan anspänning och avslappning, och passar för alla åldrar och fysiska förutsättningar.

Kundaliniyogan har ett flertusenårigt ursprung och fick sin stora spridning i västvärlden i slutet av 60-talet.

Yinyoga

Till skillnad från många andra yogastilar låter yinyogan dina muskler slappna av helt. Du stannar i en ställning under flera minuter och praktiserar samtidigt medveten närvaro genom att hitta ditt motstånd. I yinyogan stretchar vi inte, vi drar inte och vi vill undvika, ”perfektion”, att hålla kroppen i ytterlägen. Vi slappnar av och låter kroppen vara och kommer på så sätt mycket djupare (så kallad passiv stretch). Fokus är på yin-delarna i kroppen som skelett, myofascia, bindväv, ligament och inre organ. Ställningarna är enkla. Yinyoga är ett utmärkt komplement till annan fysisk aktivitet som löpning, Yogaformen passar även bra för dig som behöver fylla på med energi och släppa på spänningar.

Yoga nidra

Yoga nidra, yogisk sömn är en kraftfull teknik för att slappna av totalt och skapa återhämtning. Strävan är att kroppen får sova medan sinnet är vaket. Ofta startar vilan med några yogaövningar för att komma ned i varva och därefter guidas du genom din vila. Yoga nidra passar alla och kan vara extra hjälpsam för dig som behöver fördjupa kontakten mellan sinne och kropp.

Yoga för stress

Rörelse, gemenskap, medveten närvaro, egenkraft, självreglering och avslappning. Yoga för stress är en hjälp att balansera hela systemet efter lång tid av fysisk, psykisk och/eller mental stress. Yogan bygger på beprövad kroppsbaserad metod och yogaform som i Sverige kallas Traumaanpassad yoga (TAY). Obearbetad långvarig stress skapar en pågående stressrespons som leder till obalans i det autonoma och centrala nervsystemet. Yoga för stress använder metoder som stärker dessa system, exempelvis olika yogapositioner, medveten närvaro och avslappning. Om du varit utsatt för stress under lång tid och upplever att den påverkar ditt fungerande, fysiskt, mentalt och/eller psykiskt är detta något för dig.

%d bloggare gillar detta: